Bizonyára Te is tapasztaltad, hogy túl gyorsan kezdted beírni bankkártyás fizetés közben a PIN-kódot, vagy percekig vártatok a pénztárossal, hogy a fizetést visszaigazolja a rendszer. Ha a Te vállalkozásodban szeretnéd elkerülni a hasonló kellemetlenségeket, akkor jó helyen jársz! Összegyűjtöttük, mi kell egy gyors POS-terminálhoz.

Milyen egy gyors vállalkozás?

Ebben a rohanó világban mindennel lépést kell tartani: a technológiai fejlődéssel, az új trendekkel, a folyamatosan megújuló vásárlói igényekkel és magával az idővel is. Egy gyors vállalkozásban szinte azonnal megjelenik egy-egy új termék, vagy kiegészítő szolgáltatás, amint megjelenik rá a vevői igény, és maga a kiszolgálási folyamat is gyors és precíz. De a vásárló mégis lassúnak fogja érezni a vásárlást, ha percekig kell sorban állnia, és a fizetés végén még a fizetési visszaigazolásra is várnia kell. Így a legtöbben már a sorba sem állnak be, hanem elhagyják az üzletet, ha a sor hosszából arra tippelnek, hogy rövid időn belül nem kerülnének sorra.

Egy amerikai kutatás szerint a legtöbb vásárlónál 5 perc az a határ,
ami fölött már nem hajlandó kivárni a sorra kerülést.

Mi állhat egy gyors POS-terminál hátterében?

A gyors POS-terminál titka nem egyetlen alkatrész vagy trükk. A kérdés ennél összetettebb. Fontos a jó hardver, vagyis maga a készülék. A gyors POS-terminál olyan chipeket és áramköröket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a gyors adatfeldolgozást és adattovábbítást bankkártyás fizetés esetén. Természetesen sok múlik azon is, hogy a terminál a legújabb szoftverrel rendelkezzen. Ugyanakkor fontos a folyamatos frissítés is, mivel az új technológiai megoldások így tudnak eljutni a korábbi verziójú szoftvereket használó POS-terminálokhoz, és az új jogi szabályozások is könnyen beépíthetők egy olyan szoftverbe, amelyre rendszeres frissítéseket ad ki a szolgáltató.

A gyors POS-terminál elengedhetetlen feltétele a gyors internetkapcsolat!

Akár vezetékes internet, akár WiFi, akár mobilnet kapcsolata van a POS-terminálnak, fontos, hogy ezek az elérhető legjobb sávszélességen tegyék lehetővé az adatforgalmat. Ennek érdekében POS-termináljaink 4G sávszélességgel rendelkeznek, míg a jelenleg forgalomban lévő terminálok jelentős része csak 2G, illetve 3G-s sávszélességgel rendelkeznek. Nem szabad elfelejteni az emberi erőforrást sem! A tapasztalt munkaerő kulcsfontosságú minden vállalkozás esetében. A rendszer ismerete lehetővé teszi a bankkártyás fizetési folyamat zökkenőmentes és gyors végigkísérését. Mivel a termináljainkon a lakosság jelentős része által ismert Android operációs rendszer fut, használatuk bárki számára könnyen elsajátítható, és a bankkártyás fizetési tranzakciók lebonyolítása sem igényel különösebb háttérismeretet.

Mitől gyors egy POS-terminál a 4SPEND választékában?

Minden terminálunkon gyors Android operációs rendszer fut, amelyet a fejlesztők kifejezetten a pénzügyi tranzakciók lebonyolítására fejlesztettek ki. Szoftverünket rendszeresen frissítjük Ügyfeleink igényei szerint, amelyet ún. remote módon, távolról (helyszíni kiszállás nélkül) tudunk megvalósítani. POS-terminál palettánkat pedig úgy válogattuk össze, hogy internetkapcsolat és adattovábbítás szempontjából a legmegfelelőbb hardverrel és szoftverrel rendelkezzenek. A legnagyobb kijelzővel rendelkező 4PRO terminálunk exkluzív kialakítása és a rajta megjeleníthető hírdetések vonzzák a vásárlók figyelmét. A klasszikus POS-terminálok hangulatát idéző 4LITE eszközünk kompakt és letisztult, így praktikus lehet olyan helyeken, ahol a terminált sűrűn kell mozgatni a kasszazónán kívül. A 4M elnevezésű terminálunk egy SIM-kártya segítségével mobilként is tud funkcionálni, így a fizetés elfogadás mellett céges telefonként is funkcionálhat.

Te is lecserélnéd elavult terminálodat? Kérj ajánlatot tőlünk!

Ha még bizonytalan vagy, vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen bármilyen vállalkozás számára tudunk testreszabott tanácsot adni a bankkártyás fizetés bevezetéséhez. Ha kíváncsi vagy POS-terminálokkal kapcsolatos érdekességekre, szabályozásokra, vagy csak érdekel a bankkártyás fizetés modern világa, kövesd Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen osztunk meg hasznos és érdekes tartalmakat!